Bach virágterápia, Numerológia, Párkapcsolati coaching, Kronobiológia, Coral Club Lélekeszencia » Fülakupunktúra – NADA Protokoll

Fülakupunktúra – NADA Protokoll

A Fül mikrorendszere-Fülakupunktúra-NADA protokoll

A fül mikrorendszere:


Mikrorendszereknek nevezzük a test azon körülhatárolt területeit, melyek a tapasztalatok és a mérési eredmények szerint megfelelnek az egész test, az egész szervezet vetületeinek. Ilyen mikrorendszer a fej és egyes részei: az orr, az ajkak, a szájüreg, a nyelv, az írisz, a hajas fejbőr (skalp), a fül, a kéz és a talp. Egy adott mikrorendszerben az emberi test mindig meghatározott rendszer szerint tükröződik.
Ennek megfelelően a fül elülső és hátulsó felszínén is megtalálhatók az egyes szerveknek, testrészeknek megfelelő pontok vagy néhány négyzetmilliméternyi bőrfelszínek.

A fül mikrorendszerének megismerése, a fül akupunktúrás kezelése az 1950-es évek végétől került előtérbe a nyugati ember számára. Annak ellenére, hogy csaknem olyan régi, mint a kínai testakupunktúra, újrafelfedezését egy francia neurológus orvosnak, Nogier-nek (ejtsd: nozsié) köszönhetjük. Az ő tudományos elemzése, a pontok rendszerbe állítása, feltérképezése során vált ismerté a fülkagyló pontjainak a mikroszisztémája, vagyis, hogy a szervek vetületei egy az anyaméhben fejjel lefelé elhelyezkedő embriót mutatnak.

Alkalmazása az általános gyógyászatban:

Sok vita folyik a fülakupunktúráról, mivel a hagyományos idegi ingerület elmélettel nem lehet bizonyítani a hatásmechanizmusát. A kutatások és a gyakorlat viszont bizonyítja a mindennapi hatásosságát.
Ma már három elfogadott elmélet működik a széleskörű klinikai kutatások alapján a fülakupunktúrás terápia működésének magyarázatára.

1. A Homuncularis Reflex Elmélet (anatómiai modell) szerint a fülakupunktúrás pontok elhelyezkedése egy fejjel lefelé forduló magzat szervtérképének felel meg. A fülakupunktúrás pontok és a hozzájuk kapcsolódó testrészek közötti ingerület átvitel a kísérletek tanúsága szerint kétirányú, azaz oda-vissza működik.


2. A Delta Reflex Elmélet (Zár és Kulcs) kísérletei kimutatták, hogy egy bizonyos testrész stimulálása megnöveli a kapcsolódó fülakupunktúrás pont hőmérsékletét, továbbá, hogy ez a mechanizmus is kétirányú, azaz oda-vissza működik. Röviden, a fülakupunktúrás stimulációs “kulcs” képes kinyitni a hozzá tartozó testrész szomatikus (testi) “zár”-at.

3. A Meridián Elmélet szerint az energia saját rendszerének csatornáiban áramlik, amely nem egyezik sem az erek, sem az idegek hálózatával, és ezeknek a csatornáknak mindegyike a fülben fut össze. A kínai fülakupunktúrának ez az egyik legfontosabb alapelve.

NADA-protokoll:

A fülakupunktúrás addiktológiai története az 1970-es évek elején kezdődött Hong Kong-ban, ahol az akkor sebészként dolgozó dr. Wen egy publikációjában megemlítette, hogy a műtétek utáni érzéstelenítéshez használt akupunktúrás „tüdőpont” elektroakupunktúrás kezelése után az egyébként heroin függő beteg drog utáni sóvárgása csökkent és enyhültek a megvonási tünetei is.
A publikáció felkeltette dr. Michael Smith érdeklődését, aki akkor a New York-i Lincoln kórház addiktológiai osztályán dolgozott és megtanulta az eljárást majd elkezdte alkalmazni.
A következő évtized során a több ezer páciens kezelésével szerzett tapasztalatok összegzéseként megszületett a különböző szenvedélybetegségek kezelésre vonatkozó terápiás séma, amit AKUDETOX vagy NADA (National Acupuncture Detoxification Association) protokollnak nevezünk.

Dr. Smith 1984-ben európai körúton járt és Magyarországra is ellátogatott. Az akkor Nagyfán működő alkoholelvonó és detoxikáló intézetben megtanította az ott dolgozóknak az AKUDETOX kezelés protokollját, ahol 1989-ig – az intézet bezárásáig – eredményesen alkalmazták a terápiát.

Számos klinikai vizsgálat és kísérlet után ma már az AKUDETOX terápiát széles körben használják a szenvedélybetegek kezelésében. A NADA protokoll szúrásával segítünk a megvonási tünetek csökkentésében, a leszokás következtében kialakuló szorongás és stressz leküzdésében, valamint a leszokási folyamat előmozdításában és a méregtelenítésben.

Hoszter Erzsébet

ON-LINE BEJELENTKEZÉS

KAPCSOLAT