Bach virágterápia, Numerológia, Párkapcsolati coaching, Kronobiológia, Coral Club Lélekeszencia » Kronobiológia

Kronobiológia

A kronobiológia rendszer alapjai

Ha vizsgáljuk az emberi törzsfejlődést a következő problémába botlunk. Amikor a megtermékenyített petesejtben elindul az osztódás, a sejtmagban található az az információ (DNS-ben) ami egy ember végleges formáját tartalmazza, és a tulajdonságait meghatározza. Kiszámolva azt az információ mennyiséget ami ahhoz kell, hogy az emberben minden a helyére kerüljön. Az eredmény:

 • 1022 számú információ kell a külső sejtszám eléréséhez,
 • 1025 számú információ kell a belső tulajdonságok kialakulásához
 • A sejtmagban levő információ 1012 – 1013

Ha ezt szemléltetni akarjuk:

Kronobiológia

A hiányzó 1018 információ a földet körülvevő un. Morfogenetikus mezőből származik. Az adott születési nap határozza meg, hogy az illető milyen energetikai információs struktúrákkal fog rendelkezni, és ezek alakítják ki a végleges személyiséget, hajlamokat, tulajdonságokat. A rendszer 24252 naponta elejéről kezdődik. Ha az ember azt csinálja amire rendeltetett,úgy él ahogy az ő energetikai szintje meghatározza, nem folytja el, nem kényszeríti a környezete másra, akkor tud boldog, és kiegyensúlyozott életet élni, akkor nem betegszik meg, akkor tud igazán szabad lenni. Elégedetlenség, irigység, rosszindulat stb. mind a testen fognak jelentkezni tünetként, később betegségként.

A Kronobiológiai Pszichogenetika története

A bioritmus fogalma a századfordulón vált ismertté, és az élő szervezetek ritmikus változásait veszi figyelembe. Elsőként 1729-ben egy francia csillagász írta le a növények napi ritmusos mozgását (a levelek 24 órás napi ciklikus mozgását). Később behatóbban foglalkoztak a méhek időérzékelésével, valamint a madarak tájékozódási képességével is. Mindannyian arra a következtetésre jutottak, hogy ez a ritmikus mozgás tényleg létezik.
A kutatási eredményeknek köszönhetően a 60-as évektől elterjedt az úgynevezett PSI elmélet (Physical Sensory Intelectual). Ez az elmélet Európán és Amerikán keresztül néhány év alatt meghódította a világot. Az elterjedt PSI elmélet három ciklust tartalmaz, amely az ember produktivitását vizsgálja tevékenységének három szférájában, és amelyek nagymértékben befolyásolják az ember fizikai, érzelmi és szellemi képességeit adott időpontban vizsgálva.

Ez a felismerés azzal kecsegtette az embereket, hogy bármely napra gyorsan, pontosan meg lehet határozni az ember munkaképességét, érzelmi és értelmi állapotát. A születés napjától indított 23 napos fizikai ciklus, 28 napos érzelmi ciklus és 33 napos értelmi ciklus segítségével kiszámolhatók az adott napra jellemző értékek.

A későbbiek során a tudományos eredmények továbbfejlesztésével szovjet kutatók meghatározták, és kidolgozták a Kronobiológiai pszichogenetikát. A Kronobiológia, Pszichogenetika alapjainak kidolgozása Dr. Artur Zsazskov professzor, és Dr. Tatjana Srmirnova (1981-92) adjunktus nevéhez fűződik.

Kronobiológia

Általánosan fogalmazva: a Kronobiológia tárgya az élő anyag időbeli szerveződése.
A Földünknek létezik egy olyan, a Földet teljes egészében körülvevő mezője, amit kronobiológiai mezőnek nevezünk, amelyben kapcsolat van az összes kozmikus kisugárzással. Ezek a rezgések szigorúan jelen vannak és léteznek a Földet körülvevő térségben.
Születés pillanatában az újszülött sajátos genetikai hullámot, lenyomatot kap a földet körülvevő energo-információs mezőből, ami tükrözi a Nap, Hold, Föld kölcsönhatását. Így az újszülött saját genetikai hullámra kerül. Ez az energetikai állapot lenyomatot rak a gyermekre. Pontos rezgéseket és meghatározott hullámhosszat kap.

Kronobiológia-szüló-gyermek

Ha ezekkel együtt él, nem tér le az útjáról, az energetikai áramlat egészséges, boldog és sikeres életet biztosít. Születés pillanatában így csatlakoztunk arra az energetikai hullámra, amely minden ember sajátja és egész élete meghatározója. Minden ember attól lesz más, hogy ezen kívül még teljesen egyéni, a szülőktől öröklött genetikai kódjukat is megkapják, illetve a tanulással és a környezeti körülmények hatására egyéni viselkedési formák alakulnak ki.

Pszichogenetika

Pszichogenetika a születés napjára vonatkozó jellemzőkkel foglalkozik, amelyek az emberi élet végéig hatnak. Ezen kronobiológiai jellemzők a születési adatokból meghatározhatók. Egy újszülött gyermeknél különböző öröklött tulajdonságok jelennek meg. Ezek a tulajdonságok végig kísérik az egész életét.

A harmadik szülő által kapott alapvető genetikai információ az ember egész életét végig kíséri. Ez az információ követi a kozmosz egységének harmonikus hullámzását, melyet a Föld energo-információs mezője hozott létre. Ezek kihatnak az ember temperamentumára, érzelmeire és gondolataira.

A születési adatokból kiszámítható egy ember egész életére kiható tulajdonságai. Az élet során a tanulás, élettapasztalatok által, a neveltetéstől függően ezen tulajdonságok egyénenként megváltozhatnak, úgy jó, mint rossz irányban.

A Kronobiológiai Pszichogenetika további jelentősége:

 • A pedagógiát tudománnyá alakítja át
 • Megmutatja, mit mire lehet fejleszteni
 • Tanítást és nevelést lehet meghatározni
 • Kikerülhetők a kritikus dolgok
 • Önismeretre nevel. Megmutatja a viselkedésmódot más emberekkel szemben, és megtanít türelmesebbé válni
 • Időben meg lehet határozni a kritikus időszakokat
 • Megelőző gyógymódokat lehet elvégezni
 • Képességek és tehetségek időben meghatározhatók
 • Kiválasztható a hosszútávon megfelelő, jó partner – családi és üzleti téren
 • A munka-pszichológiában helyesen lehet adagolni a terheléseket
 • Stresszre egyéni módszert lehet kidolgozni
 • Irányítás és vezetés pszichológiájában a vezetői stílust meg lehet határozni. Konfliktusokat meg lehet oldani.

A Pszichogenetika az ember veleszületett jellemzőin kívül még sok kutatás területén nyújt segítséget és új információs alapot. Például az ember szervi működését is meghatározó csakrák, vagyis energetikai csomópontok állapotának, a meridiánok, vagyis energiapályák működésének, embercsoportok kialakulásának meghatározásához is segítséget nyújt.

Tánya Budapesten folyamatosan tart tanfolyamokat. Érdeklődhetsz nálam is, ha szeretnéd Tőle megtanulni!

Ha elemzést szeretnél, akkor jelentkezz be tanácsadásra!

ON-LINE BEJELENTKEZÉS