Hogyan segíthet a gyereknevelésben a numerológia?

0

Szerző: Hoszter Erzsi | Tartalom: Numerológia | Dátum: 2015-11-30

Címke:, , ,

A mai gyermekközpontú társadalmunkban igyekszünk megtenni mindent, hogy a kis jövevény jól érezze magát már akkor is, amikor a világra jön. Tanult mintáink, ösztöneink, szakértői támogatás sorakozik mögöttünk, és ezekből szemezgetünk a gyermeknevelés során.

Sokszor mégis úgy érezzük, hogy kudarcot vallunk: a mi gyermekünk viselkedésére nincs magyarázat. Az édesanyánk azt mondja, hogy mi soha nem tettünk ilyet. Kérdezzük a párunk édesanyját, s kiderül, hogy ő sem találkozott hasonló esettel, sőt a barátnőnk sem. Ülünk a gyerekszobában, és fáradtan nézzük szuszogó gyermekünket, aki miután mindent szétszedett és szétdobált a szobában, és akinek már harmadszor meséltük a Micimackót, a fáradtságtól és a hisztitől végre elaludt, és ez így van, mióta megszületett.

Mintha „bomba” csapódott volna a családba. Soha nem fárad el, gyorsan csinál mindent azóta is. Már nagyon korán felállt, elindult és már beszél is, pedig még milyen kicsi! Nem értjük, hisz nem ő az első gyerek a családban, bezzeg a testvérével, mennyivel könnyebb volt! Ő a kezdetektől fogva nyugalmat és békét hozott a családba, most is egy kis angyal és tessék, kaptunk hozzá egy ördögfiókát vagy legalább is, úgy érezzük!

Amikor megszületik a gyermekünk, a születési dátumával kapunk hozzá használati utasítást is. De ha nem tudjuk dekódolni, akkor alkalmazni sem tudjuk. Próbálkozunk. Ha szerencsénk van, akkor ráérzünk, vagy eltaláljuk, mit kell tennünk, hogy gyermekünk nyugodt, kiegyensúlyozott baba legyen.

Némelyik csecsemő már a születésekor kinyilvánítja, hogy ő a „kiskirály”, és mindig felhívja magára a figyelmet, és „elvárja”, hogy körülötte ugráljanak – neki mindegy, hogy hol, csak királyi legyen az ellátás! Némelyik csecsemő nyugodt és békés, de csak az édesanyja társaságában érzi igazán jól magát, nem szereti az idegeneket. Aztán van, aki a kezdetektől szereti a társaságot, szereti, ha beszélnek hozzá, mindegy, hogy ki, csak valaki tartsa szóval Másoknál első a biztonság, a rendszeresség, a megszokott körülmények a fontosak – ők nem szeretik, ha mindenhová magukkal viszik a szülők őket. A szabadság gyermekei pedig megint másképpen viselkednek, sokszor a hisztivel emberpróbáló feladatokat adva a szülőknek. A harmónia gyermekei jobban igénylik a kedvességet és a szépséget maguk körül – hozzájuk a kezdetektől „szépen” kell beszélnünk. Csak akkor tudnak nyugodtan fejlődni, ha a körülöttük lévők is harmóniában élnek, mert azonnal „megérzik”, ha kibillent az egyensúly. Vannak olyan csecsemők is, akiket fokozottabban kell védeni, mert nagyon érzékenyek a zajokra, hangokra, illatokra, huzatra. Nem szeretik a zajos társaságot maguk körül. Aztán a koraérett csecsemők – belenézünk a szemükbe, és úgy érezzük, hogy mindent tudnak rólunk. Fontos náluk is a rendszeresség, a határok-szabályok betartása kis életükben. Olyan gyermekünk is lehet, aki nem tud várni: neki minden azonnal kell, ha nem kapja meg, akkor kiabál – már egészen apró korában tudja, hogy kivel meddig mehet el.

A numerológia tudománya segít abban, hogy a születési dátumból dekódoljuk gyermekünk „használati utasítását”.

Minden egyes számjegy egy adott energetikát képvisel, melyek megléte vagy hiánya a személyiségünk záloga. Az energetikát szabad akaratból használhatjuk jól vagy rosszul.

Gyermekünk, amikor megszületik ezt az energetikai „batyut” hozza magával, és ez az ő hajtómotorja, aminek megfelelően „működik”. A mi dolgunk, hogy úton tartsuk és biztosítsuk számára a megfelelő üzemanyagot. Ha másmilyent kap tőlünk, mint amire szüksége van, akkor „elromlik”: „viselkedészavaros” lesz, vagy megbetegszik.

Már az sem mindegy, hogy milyen a gyerekszoba berendezése: szellős vagy tele van bútorral, játékkal; egyszerű vagy „habos-babos”, élénk színű vagy pasztell; napos vagy inkább a szórt fény dominál. A játékok is nagyon fontosak: puha-meleg plüssállatok, szétszedhető dolgok, építőjáték, könyvek. Némelyikük szereti a társaságot, némelyikük nem. A mesék is nagyon meghatározóak: van olyan gyerek, aki a rövid, csattanós meséket, állatmeséket szereti, ahol a főhős az okosságával győz, és ki nem állhatja a butácska Micimackót! Van olyan gyerek, aki akkor nyugodt, ha a szeretett személyek mindig körülötte vannak, hogy legyen kihez odabújni, ha „veszélyt” érez. A másik nem igazán igényli ezt a közelséget, ő odamegy mindenkihez, ő a felfedező és minden érdekli.

Fel kell tudni ismernünk, hogy ki Ő!

A numerológia – mely több ezer éves atlantiszi tudomány és Püthagorasznak valamint tanítványainak köszönhetjük, hogy hozzánk eljutott – szerint a születési dátumban el van rejtve a személyiségünk, és a születési dátum számainak összegéből megkapjuk a missziós, vagyis a SORS számunkat, ami erre a fizikai életre az életfeladatunk. De utat is mutat, hogy ezt a sorsot hogyan kell megvalósítanunk. Tehát a születési dátumból mindent megtudhatunk, ami egy ember életében lényeges.

Amíg az ember el nem éri az úgynevezett lelki érettség korát (27-35 év között, születési dátumtól függően) addig a születési napja, azaz a karakterszáma és a személyes évek, hónapok energetikája a fontos az életében. A személyes év mindig születésnaptól születésnapig tart – a számjegyeket össze kell adni és egy jegyre redukálni.

Pl. 2009. 02. 23-án született gyermek esetében

Karakterszám: 23=>5

Személyes év: 2011. 02. 23 =>11=>2

Személyes hónap: személyes év+tárgyhó: 2+3=>5

Gyermekünk 5-ös karakter, ami meghatározza az alapszemélyiségét és jelen esetben 23=>5, ezért hat rá a 2, 3, 5-ös energetika egy életen át. Ebből már látszik, hogy a karakter alaptulajdonsága, hogy az érzelem és értelem vibrációja egy jellemben jelenik meg. Nem könnyű kiismerni, mert érzelmei és reagálásai úgy változhatnak, ahogy a szél fúj.

Február 23-án a 2-es személyes évébe lépett, és ez az energetika egy évig vele marad, amely erősíti a karakterszámban lévő 2-es energetikáját. Itt felerősödhet a békére, a belső nyugalomra való törekvés, alkalmazkodóbbá válhat. Viszont hozhatja a hangulathullámzásokat, félelmeket is az életében: félti a szeretett személyt – nyugtalanná válhat, ha nincs vele! Mivel rejtetten megjelenik a 11-es mesterszám, ezért mindezek az érzelmi változások villámcsapásszerűen jöhetnek. Az egyik pillanatban minden csendes, majd szinte ok nélkül kitör a vihar.

A személyes hónap vibrációja az 5-ös, ami nagyfokú szabadságvággyal, korlátozhatatlansággal párosulhat egy hónapon át.

Hol az egyik, hol a másik energetika bukkan fel a személyiségében, és tényleg olyan, mint a szélkakas, hisz próbálgatja a határait, és persze a miénket!

Természetesen nem lehet életünk minden pillanatát kiszámolni és annak megfelelően felkészülni az eseményekre, hisz akkor mást sem tennénk, csak számolgatnánk!

Elég, ha tudjuk, hogy mi milyen energetikával rendelkezünk, és milyennel a gyermekünk; feladatunk, hogy a kettőből, hozzuk ki a legjobbat!

Mivel családban élünk, ezért a család tagjaival más és más módon kommunikál a gyermek. Mindenki tud együtt élni mindenkivel, ha ismerjük kapcsolataink zálogát, azaz a kulcsot a másik személy „használati utasításához”.

Ha almafánk van, akkor ne akarjunk körtét nevelni! S azt se felejtsük el, hogy egy almamagban ott rejlik az egész almafa lehetősége, de sokat számít, hogy milyen talajra hull, és élete során milyen gondoskodásban részesül. Ha mi mindent meg is teszünk, ami tőlünk telik, az élet viharaitól nem tudjuk megkímélni őt, de a felkészítésben nagy szerepünk van!

Ha tudatosak vagyunk, jó kertészei leszünk gyermekeinknek!

Kizárólag előzetes bejelentkezést tudok elfogadni.

ON-LINE BEJELENTKEZÉS

KAPCSOLAT

Szólj hozzá!