Bach virágterápia, Numerológia, Párkapcsolati coaching, Kronobiológia, Coral Club Lélekeszencia » Reiki

Reiki

A Reiki jelentése: Univerzális Életenergia. Ősi gyógymód, melyet Dr. Mikao Usui japán szerzetes fedezett fel újra számunkra a XX. század elején.

Bennünk és körülöttünk is megtalálható az univerzális életenergia, melyet születésünkkor mi is kapunk, és attól kezdve nap, mint nap használjuk tevékenységeink során, és ezért pótolnunk kell, ha fogyóban van. Ha hosszabb időn keresztül nem tudjuk elhasznált energiánkat pótolni, sőt inkább tovább fogyasztjuk, fizikai, érzelmi, szellemi kimerültség állapotába kerülhetünk és megbetegszünk.

A Reikivel való kezelés: természetes és egyszerű, kézrátétes gyógymód, amely több életerő-energia felvételét teszi lehetővé: felfrissít, és egyensúlyba hozza a test energiáit, ezáltal elősegíti a gyógyulást.

A Reiki objektív, létező energia, amely független attól, hogy mit gondolunk róla, vagy hogy milyen elméleteket gyártunk hozzá.

Intelligens, pontosan „tudja”, hogy hol a probléma, az elváltozás a beteg szervezetében. Oda áramlik és ott fejti ki a hatását, ahol szükség van rá.

A Reikit közvetítő személy csatornaként használja önmagát, a beteg ember rendelkezésére bocsátja az energiát, amit annak szervezete úgy használ fel, ahogy arra szüksége van, ezért mindenki egyéni igényeinek megfelel.

A Reiki támogatja az életfolyamatokat és a személyiség fejlődésének folyamatát. Az emberre három szinten hat: szellemi, lelki és testi szinten. Enyhíti az ezeken a szinteken fennálló diszharmóniát.

Fontos: A Reiki csodálatos dolog és fantasztikus gyógyulások következhetnek be általa, de önmagában nem helyettesíti az orvosi kezelést!

Ha már megbetegedtünk, annak mindig mélyebb oka van és a gyógyuláshoz vezető út az ember egész lényének, holisztikus szemléletű gyógyítása, amelybe beletartoznak mind a hagyományos gyógymódok, mind pedig az alternatív gyógyászat.

A Reiki öt alapelve:

Ebben a pillanatban engedd el a dühödet!

Ebben a pillanatban hagyj fel az aggodalmaskodással!

Ebben a pillanatban töltsön el a hála érzése!

Ebben a pillanatban becsülettel tedd a dolgod!

Ebben a pillanatban szeresd és tiszteld az életet!

Mindig csak a jelenre, az adott pillanatra kellene koncentrálnunk, ugye mégis milyen nehéz?
A Reiki kezelés folyamata:

A Reikit mindig kérni kell! Ha úgy érzed, hogy szükséged van rá, akkor kérd! Akaratod ellenére nem kezelhetlek, akkor sem, ha én úgy gondolom, hogy jót tenne Neked valamilyen problémád megoldásához! Én a saját szűrömön keresztül látlak, és amit én látok, az nem biztos, hogy megegyezik a Te látásmódoddal, lelked akaratával. Távreikit – Reiki energiát – küldhetek Neked azzal az üzenettel, hogy „váljon a javadra”, de nem befolyásolhatlak abban, hogy használod-e a kapott energiát illetve mire használod.

Ha úgy döntesz, hogy kéred a Reiki kezelést, akkor az alábbiakra számíthatsz:
  • Rövid beszélgetés keretében tisztázásra kerül az adott probléma
  • Energetikai kiegyenlítés – kezelés kézrátétes módszerrel -ha nem szeretnéd az érintést, akkor csak az adott testrész fölé teszem a kezem – úgy is működik!
  • A kezelést követően a tapasztalatok megbeszélése, további teendők

Nincs szükség külön felkészültségre, egyszerűen csak el kell fogadnod a segítséget.

Ülve, vagy fekve történik a kezelés.

Az Energia áthatol az élettelen anyagon, ezért a kezelés során nem szükséges levetkőzni.

Vannak alappozíciók (12 db), melyeken végigmenve kezelem az egész testet. Egy pozíció 3-5 perc, így a 12 alappozíció kb. 1 óra.

Az energia intelligens, „vezeti” a kezemet és oda áramlik, ahol hiány lép fel a testben, de csak olyan mértékben amennyire az egyénnek szüksége van rá, tehát nem lehetséges bárkit is “túltölteni”.

A REIKI felhasználási lehetőségei igen széleskörűek: fontos azonban hogy elfogadd a kezelést, a segítséget, és légy együttműködő a kezelés során.

A Reiki energia mindenki rendelkezésére áll, csak nem férünk hozzá már behangolás nélkül! Kisgyerekként még rendelkeztünk ezzel a képességgel, de legtöbbünknél bezáródtak a csakrák

Reiki mesterektől megkaphatod az energiabehangolást Te is, és akkor tudod gyógyítani magad.

Ez egy hosszabb folyamat, nem hétvégi gyorstalpaló! A személyiségednek is változnia kell, mert ha megnyitnak egy csatornát azon a jó és a rossz is beáramlik, és ha nem tudod kezelni belebetegszel.

Az energetikai kezelés nem csodaszer, a megfelelő eredmény eléréséhez adott esetben többszöri kezelés is szükséges, kihangsúlyozva: a REIKI kezelés nem helyettesíti az orvost, adott esetben azt kiegészítve, hatásos módszer a probléma megoldásában.

A REIKI felhasználási lehetőségei igen széleskörűek.: krónikus vagy akut fájdalmak,gyulladások,bőrproblémák,lelki problémák,stressz,stb.Fontos azonban hogy a kezelt személy elfogadja a kezelést a segítséget,együttműködjön a kezelés során.

Az energetikai kezelés nem csodaszer,a megfelelő eredmény eléréséhez adott esetben többszöri kezelés is szükséges,kihangsúlyozva: A REIKI kezelés nem helyettesíti az orvost,adott esetben azt kiegészítve hatásos módszer a probléma megoldásában.

Igyekszem majd írni erről a blogban és adok meg majd linkeket is, ahol erről olvashatsz.

Természetesen a neten is rákereshetsz: én a tradicionális, Usui-féle Reiki vonalat követem.

Szeretettel várlak!

Hoszter Erzsébet

ON-LINE BEJELENTKEZÉS

KAPCSOLAT