Bach virágterápia, Numerológia, Párkapcsolati coaching, Kronobiológia, Coral Club Lélekeszencia » Magamról

Magamról

Bach eszenciák-Numerológia-Kronobiológia-Reiki-Schüssler arcdiagnosztika-Tanácsadás, gyógyító beszélgetés- Hoszter Erzsivel

Hoszter Erzsébetként láttam meg a napvilágot Oroszlán jegyben, Ikrek ascendenssel.

Azóta eltelt néhány év és sok kacskaringó, kitérő után rátértem arra az útra, ahová mindig is igyekeztem.

Végzettségem szerint: programozó-matematikus, logisztikai menedzser és utolsó alkalmazotti munkám során pedig egy vezetői tanácsadó cégnél főként felnőttképzéssel foglalkoztam.

Civilben feleség és két felnőtt fiú édesanyja.

Mióta elkezdtem iskolába járni, szinte megszakítás nélkül tanulok, de amióta az ezoterikával (Usui Reiki, Numerológia, Tarot, Kronobiológia, Asztrológia), természetgyógyászattal (Bach virágterápia, Fitoterápia-gyógynövények, gyógyhatású készítmények – Energy, Reflexológia, Akupresszúra, Fülakupunktúra) ismerkedem, sok mindent megtudtam önmagamról és az emberekről, és segíteni, gyógyítani szeretnék.

A felsorolás elég hosszú, mert szerettem volna megismerni, kipróbálni a különböző módszereket. Úgy gondolom, ha jó természetgyógyász szeretnék lenni, akkor nem csak a saját szakterületemet kell jól ismernem, hanem a többi természetgyógyászati szakág lehetőségeit is tudnom, tapasztalnom kell. Hisz ha az én tudományom nem elég vagy más jellegű gyógyítást könnyebben elfogad a páciens, akkor tudnom kell, hogy hova, kihez küldjem tovább és ott mire számíthat.

Kitűnő tanáraimnak ezúton szeretném megköszönni, hogy felnyitották a szememet a tudásra: A Reiki beavatásokat  Sipos Gyuritól (Sipi) és Róna Julitól kaptam. A Pitagoraszi numerológiát Eschwig Zsuzsitól tanultam. A Piramis tarot rejtelmeibe való betekintést Lekszikov Attilának köszönhetem.

A Kazanlár Tarot, Marseilles tarot, Lenormand tarot, a Bach virágterápia és az Energy megismerésében nagyon sokat tanultam/tanulok dr. Czimeth Istvántól. Bach virágterápiát volt alkalmam Szabó Norbi tanfolyamán is megismerni. Továbbképzésre Varsányi Péterhez járok.
A kronobiológiát első kézből  dr. Tatjana Smirnovától ismerhettem meg.
Az asztrológiai alapokat Dr. Végh Istvánné Ági adta át. Azóta belekóstoltam kicsit a Kasztella világába is Birtalan Eszter jóvoltából.

Ezoterikus tanulmányaim nagy részét az Éden Felnőttképző Központban végeztem.

Természetgyógyászati ismereteket a Magyar Természet-gyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületénél szereztem.
A Reflexológiát Bánszky Judittól tanultam és volt szerencsém tanulni Prof. Dr. Török Szilvesztertől is.

2012-ben fejeztem be a Fitoterápiát ugyanitt, és dr. Gillich István volt a tanárom.

Mindezek mellett alapfokon elkezdtem foglalkozni a homeopátiával is a Homeopátiás Baráti Kör tanfolyamain és beleástam magamat a Schüssler sók világába amiből sikeres vizsgát tettem 2012 tavaszán. Tanáraim dr. Farkas Orsolya és dr. Sasvári Ferenc voltak.

Az egészségügyi és természetgyógyász modulvizsgákat vizsgákat 2012-ben tettem le az ETI-nél – új nevén ENKK, és 2013 márciusában a Fitoterápia szakvizsgát is.

Ha már Fitoterapeuta lettem és együtt végeztem a tanfolyamot a Magyar Apiterápiás Társaság Elnökével, ezért élvén a lehetőséggel megnéztem, hogy mi mindent köszönhetünk a méheknek és az általuk előállított termékeknek a gyógyítás terén.

2013-ban a természetgyógyászati szakágakra kitekintve az Akupresszura szakmai modul keretén belül részt vettem a MediCenter által szervezett Akupresszúra alapjai, köpöly, moxa, test és fülgyertya tanfolyamon, ahol Daróczi Zoltán tanítványa voltam. A HKO (Hagyományos Kínai Orvoslás) mindig is érdekelt.

Az Alternatív Mozgás- és masszázsterápia keretein belül pedig shiatsu alapjaiba kóstoltam bele 2013. áprilisának végén a Nemzetközi Shiatsu Iskolában és volt szerencsém tanulni Madocsai Esztertől és Jászberényi Évától.

2013 őszén folytattam tovább a tanulmányaimat és 2014 január végén befejeztem az Akupresszúra tanfolyamot a MediCenternél, ahol ismét Daróczi Zoltán tanított.

Ha Akupresszúra és HKO, akkor nem maradhat ki az Oriolus-Med és Qastné Rigó Katalin által oktatott 3-2-1 meridiángyakorlat alaptanfolyam, a Moxa és köpöly-terápia elméleti és gyakorlati tanfolyam és a Kinesio-tape (Acu-Tape) tanfolyam sem!

Tűfóbiámat legyőzve elvégeztem a Fülakupunktúrás addiktológia tanfolyamot – Árendás László volt a tanárom és 2014 márciusban sikeresen szakvizsgáztam :-) .

Érdekel még az aromaterápia is, hisz az elsődleges “szerelem” a növényekkel, azok hatóanyagaival, rezgéseivel, aromáival való gyógyítás.

A tudás a kíváncsiság hajt és egyre többet szeretnék tudni ezekről a csodálatos gyógymódokról, technikákról a magam és mások örömére, gyógyulására.

Az élet úgy hozta, hogy egyre többször szembesülök párkapcsolati problémákkal.
Mit tesz erre az a tanácsadó, aki felelősséget érez a hozzá fordulók iránt? Igen, elmegy ismét tanulni. :-)
dr. Mészáros Ádámtól és dr. Mihalec Gábortól volt szerencsém tanulni ebben a témában.

Ismét koptattam az “iskolapadot” 2016-ban is. Tavasszal a “Funkcionális táplálkozási ismeretek” rejtelmeibe nyertem betekintést, ahol többek között Árendás Lászlótól, Bartha Ákostól és dr. Csiszár Miklóstól tanulhattam.
Ha már táplálkozás, nem hagyhatom ki a nyers ételeket sem. Lénárt Gittától sok jó trükköt ellestem és készül a zöldturmix reggelente! :-)
A tanultak szintetizálásában és a miértekre adandó válaszokban sokat segít a kínai asztrológia, amit Nagy Melinda on-line tanfolyamán van szerencsém elsajátítani.

A 11/1997. (V. 28.) NM rendelet
a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről itt található.

Ha az az utad, hogy velem kapcsolatba kerülj, akkor szívesen segítek, ha nem, menj tovább és keress, mert biztosan megtalálod, amire szükséged van!

Szeretettel várom a jelentkezésedet!

Hoszter Erzsébet

ON-LINE BEJELENTKEZÉS

KAPCSOLAT

Oklevelek, tanúsítványok: